Kom in je eigen kracht

Kan jij wel een boost gebruiken om in je eigen kracht te gaan staan? Heb jij behoefte aan focus op jezelf?

Het intensieve Struin programma Verbind met je natuur is een 1 op 1 traject voor ondernemende vrouwen naar innerlijke rust en een diepgaand vertrouwen.

In contact met de natuur

In contact met jezelf

In balans voelen

Wil jij in contact komen met jezelf?

Van nature heb je passie om met mensen te werken. Je voelt heel goed aan wat een ander nodig heeft. Je hebt oog voor veel verschillende belangen om je heen. Mensen krijgen altijd jouw verdiende aandacht.

Maar dan bekruipt je het gevoel. Het slurpt energie. Je geeft veel van jezelf en hoopt de ander hiermee te helpen. Maar je komt in een vicieuze cirkel terecht. Je stopt energie ergens in, hoopt hier voldoening en energie voor terug te krijgen, maar het resultaat blijft achter bij je wens.

Er ontstaat een emotie van boosheid, teleurstelling, verdriet. Frustratie en ergernissen steken sneller de kop op. Dit is helemaal niet wat je wilt. Je voelt je onrustig van binnen. Je spieren voelen gespannen aan. Je zit meer in je hoofd en piekert over een oplossing. Hierdoor voel je je stijf en ongemakkelijk. Fysiek, mentaal, maar ook emotioneel. Het lontje wordt korter en je reageert niet meer vanuit zachtheid.

Herken jij dit?

Geef jij de mensen om je heen meer aandacht dan jezelf?
Herken jij de momenten waarop je je moe of uitgeput
Laat jij jouw energie weglekken?
Wat is belangrijk voor jou?
Kun je daar een mooie balans in vinden?
Ben jij je bewust van jouw eigen patronen
Op welke momenten geeft je lichaam signalen dat het niet happy is?

Wat doe je dan? Zet je dan een stapje bij of doe je een stapje terug en luister je naar wat je lichaam nu echt te vertellen heeft?

 

Tijd voor actie

Je hebt het gevoel, dat je iets moet veranderen, maar je weet niet wat. Meer bewegen, of juist meer rust. Het voelt vaak als een tegenstelling. Het hoofd zegt dat je meer moet bewegen. Maar aan de andere kant heb je de behoefte aan niets. Om alleen maar te zijn.

Doordat je hier meer over na gaat denken, ga je meer piekeren. Dit zorgt ervoor dat niet meer tot actie komt. Je komt letterlijk stil te staan. Misschien ontstaat de gedachte  dat je niet goed genoeg bent, dat je dingen niet kunt of dat je geen doel meer voor ogen hebt. Je eigenwaarde daalt, je voelt je helemaal niet meer gewaardeerd en hebt het gevoel dat er over jouw grens wordt gegaan.

  • Herken je deze gevoelens?
  • Weet je waar ze vandaan komen?
  • Kun je ze inzichtelijk maken?

Dit is waar ik jou mee kan helpen.

Hey, ik ben Linda

Mijn naam is Linda Schuurs en na mijn 25-jarige carrière in het bedrijfsleven ben ik een andere weg in geslagen namelijk die van yoga en wandelen. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met wandelen. Ik vond het altijd heerlijk om naar buiten te gaan, met de hond te wandelen of gewoon het bos in. Als het maar naar buiten was!

Later toen ik op school veel meer huiswerk kreeg merkte ik, dat het wandelen mij goed deed en ik makkelijk mijn volle hoofd kon leegmaken. Ik ging uren met de hond wandelen of liep een wandeltochtje. Onderweg nam ik altijd briefjes mee en leerde ik op deze manier mijn proefwerken. Spanning zakt letterlijk de aarde in en creëert ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën.

Ook terwijl ik aan dit programma werk, merk ik dat het voor mij heel goed werkt om bij iedere stap die ik zet even te stoppen en naar buiten te gaan. Het gaat zo veel makkelijker en sneller. Ik voel mij weer opgewekt en fris en fruitig! En kan er weer uren tegen aan.

Verbind je met de natuur

Het intensieve Struin programma Verbind met je natuur is een 3 maanden programma waarbij ik je exclusief een-op-een begeleid. Omdat het een persoonlijk programma is stem ik de energie op jou af. Dit kan steeds verschillend zijn. De ene keer leer ik je hoe je yoga series jezelf eigen kunt maken. Ik inspireer je met meditatie, hoe je op ontdekking kunt gaan en mooie wandelingen kunt maken. Ik geef je vertrouwen en rust, zodat je alles in je eigen tempo mag doen.

Door meer op jezelf afgestemd te raken, ga je je sterker en zekerder voelen in je relaties. Je luistert naar je eigen behoeftes, waardoor je niet zo snel meer over je grenzen heen laat gaan. Voelen wat jouw eigen behoeftes zijn geeft je rust in je hoofd en in je lichaam. Je slaapt beter, je leert beter ademen, je lichaam wordt soepeler, je geniet meer van het moment.

Door jezelf van tijd tot tijd terug te trekken uit je dagelijkse ritme, leer je anders naar situaties kijken. Je bekijkt ze van een afstand. Op deze manier blijf je wel betrokken, maar word je niet meer overmand door een situatie. Je houdt grip en blijft meester over de situatie in plaats van andersom.

Iemand zegt bijvoorbeeld iets vervelends tegen je en je trekt dit je persoonlijk aan. Je gaat twijfelen aan jezelf en denkt dat je het verkeerd hebt gedaan. Door op jezelf af te stemmen ga je niet meteen in de verdediging. Je leert voelen en inzien wat er zich in het moment afspeelt.

Complexe vraagstukken worden daardoor inzichtelijker. Het is belangrijk voor je om zowel fysiek als mentaal in je eigen IK kracht te blijven staan. De dingen die je doet geven je hierdoor voldoening en laten je groeien. Je verlangt naar rust en eenvoud, omdat dit overzicht geeft en daardoor meer ruimte ontstaat voor wat echt belangrijk voor je is. Je wilt graag een goed gevoel krijgen bij de keuzes die je maakt. Welke keuzes maak ik nu en welk gevoel geeft mij dit? Je zoekt naar verdieping,  zodat je je bruisend en vol energie voelt, blij bent met wie je bent en wat je doet in je leven. Je bent graag buiten in de natuur. Je weet, dat dit goed voor je is, maar je gunt jezelf te weinig tijd.

Een ervaring is moeilijk te pakken in 1.000 woorden of mooie foto’s. Uiteindelijk is ieder traject maatwerk en zoomen we uiteraard in op jouw specifieke doel, die we in de kick-off sessie samen bepalen.

Wat kan je verwachten?

Struinen staat voor wandelen, ontdekken en verbinden met de natuur. Yoga staat voor verbinden met je eigen ware natuur en het ontdekken hiervan. De ene keer leer ik je hoe je yoga series jezelf eigen kunt maken. Ik inspireer je met meditatie, hoe je op ontdekking kunt gaan en mooie wandelingen kunt maken. Ik geef je vertrouwen en rust, zodat je alles in je eigen tempo mag doen.

 

STRUIN staat voor Stilte –Transformatie –Ruimte –Uitdaging –Inzicht –Natuur

Tijdens dit intensieve traject bied ik je alle tools, die ik in de afgelopen 10 jaar heb geleerd, doorleefd en heb toegepast! Zodat je steeds makkelijker die verbinding met jezelf kunt aangaan en daardoor in je eigen kracht staat. Het traject duurt 12 weken met iedere 2 weken een ander thema. Iedere twee weken is er een contact moment en je krijgt toegang tot de online omgeving van StruinYoga.

S - STILTE

De letter S staat voor de Stilte. De eerste 2 weken neem je mee de stilte in en laat je ervaren wat deze stilte met je doet.

T - TRANSFORMATIE

De letter T is voor Transformatie. Je gaat ontdekken welke weg je mag bewandelen om dichter bij jezelf te komen.

R - RUIMTE

De R staat voor Ruimte. Er ontstaat rust en ruimte in jezelf, die je mogelijkheden geeft om op ontdekkingsreis te gaan.

U - UITDAGING

De vierde letter U staat voor Uitdaging. In deze ontdekkingsreis met jezelf daag ik je uit om uit je comfortzone te komen.

I - INZICHT

De letter I staat voor Inzicht. Het O-ja moment! Zodra je het ziet en begrijpt wordt je bewuster. Dan kan je er iets mee.

N - NATUUR

De N staat voor de Natuur. Zodra we het bos in gaan, dan voelen wij die rust en kunnen we helemaal opgaan in de omgeving.

De investering voor dit programma is € 1.495,-

Wat zit er in het programma?

Iedere twee weken krijg je een VIP wandeling. We gaan aan de slag met de door jou meegenomen vraagstuk.
De andere week maak je opdrachten uit de online academie
We stemmen af op de energie van dat moment en de maan energie
Oefeningen vanuit de hormoonyoga, voetoefeningen en struinyoga.
Oefeningen vanuit nordic walking en blote voeten wandeling.
Week afstemming met affirmaties, meditaties en visualisaties.
Kleine impressie van een wandeling.

Wat levert het jou op?

Je bent weer in balans
Je bent weer in contact met jezelf en de ander
Je staat in je kracht
Je hebt meer focus
Je hebt tools om je hoofd leeg te maken voor nu en altijd

“Every adventure requires a first step”

Rajshree Patel 

Wat anderen zeggen over  Verbind met je natuur

Hoi,
ik ben een groot fan van yoga en wandelen/ hardlopen ik adviseer iedereen om yoga met jouw alledaagse sport te combineren.
Linda maakt haar tochten uniek door de afwisseling die er in zit ze leert je te luisteren naar de natuur en te voelen wat je
kunt voelen in de natuur. Yoga en struinen door de natuur, dus van het pad af de wildenis in, maakt een wandeling spannender
en houdt je geest ook wakker, je kijkt waar je voeten neer zet en onder tussen zie je ook de beestjes en keuteltjes of
voetstappen van bijvoorbeeld een vosje. die je anders niet gezien had! Tijdens de wandeling houdt je het lijf soepel
door yoga oefeningen te doen. Ik heb hierdoor geen stijf lijf en dat is voor mij veel waard!

Groet Hennie

Hennie Hoenselaar

Eigenaar Installatiebedrijf

Combinatie yoga en wandelen.
Yoga is ontspannend en brengt rust in mijn hoofd. Door het wandelen zijn de yoga momenten buiten, dat vind ik een heel andere beleving dan yoga binnen. De geluiden zijn anders, het licht en natuurlijk ook de temperatuur zijn anders. Een wereld van verschil.

Stilte wandelen.
Wandelen in de mooie natuur is heel fijn. Door geen geklets, beleef ik de natuur intenser: veel meer dingen vallen mij op. Deze rijke ervaring en de korte meditaties zijn mooie aanvullingen op deze natuurlijke omgeving. De koffie na de wandeling zorgt voor mooie momenten om de belevenissen met elkaar te delen.

Namasté.

Dirk Vandenput

Chemicus

Ik ben van huis uit gewend om te ontspannen met behulp van sporten. Helaas bleek het na een blessure moeilijk om terug te komen op mijn oude niveau. Om die reden ben ik begonnen met yoga. Dankzij de yoga werden mijn spieren sterker en stabieler waardoor ik weer meer vertrouwen kreeg in mijn eigen lijf. Omdat alleen yoga me te weinig bewegen gaf ben ik begonnen met de combinatie lessen, wandelen en yoga. Voor mij was dit de perfecte combinatie. Het in beweging zijn, het buiten zijn en het genieten van de natuur en zijn geluiden geeft me rust. De yoga oefeningen die we onderweg doen houden de spieren soepel. Wat ik niet had verwacht bij deze lessen is dat je de natuur extra intensief leert beleven en daarmee ook meer waardeert. Ze zeggen altijd dat geluk in de kleine momenten zitten. Dit zijn voor mij van die kleine momenten. Kleine momenten waarin je nu leeft, en nu geniet.
Marlies Naber

Research analist

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze training bedoeld?
Voor iedereen die graag buiten in de natuur is en van wandelen en of yoga beoefening houdt.
Hoe lang duurt de online training ?
Je krijgt alle tools dmv video’s, werkboeken en leerboeken. Je hebt levenslang toegang tot de online academie en de besloten Facebookgroep.

Als je meedoet met het traject begeleid ik je in drie maanden en worden jouw persoonlijke één op één coachingsgesprekken en de VIP wandelingen in deze periode ingepland.

Wat heb ik nodig? Welke schoenen en kleding?
Je hebt een paar (waterdichte) wandelschoenen nodig. Kleding waar je makkelijk in kunt bewegen. Ik zal je daar in adviseren.
Moet ik ervaring hebben met yoga of wandelen?
Tijdens de online training gaan we door middel van video’s, leerboek, werkboek en audio’s met geleide visualisaties en meditaties aan de slag. Alles wordt duidelijk hierin uitgelegd. Ook zijn er 3 vip ochtenden.
Hoe ziet de training eruit?
De online training ”Struin yoga stap 1″ bevat diverse werkvormen.

De online training ”Struin yoga stap 2″ bevat 3 vip ochtenden en de online training met diverse werkvormen. 

De online training ”Struin yoga stap 3″ bevat 3 vip ochtenden en de online training met diverse werkvormen. Heeft extra twee trainingsdagen met de groep, 3 één – op – één zoom sessies met Linda.