StruinYoga

Maakt van jouw wandeling een natuurlijke belevenis!

Ga je mee?

We gaan op pad en maken een reis naar binnen en een reis naar buiten. Soms is het pad hobbelig pad. Er liggen obstakels. We openen een deurtje en een andere keer sluiten we een  hek. We komen weer op een nieuw pad.
De natuur leert ons onszelf te begrijpen. Het geeft ons handvatten. Als het stroomt, net als een beekje of een rivier, dan voelen we het ook in onszelf stromen. Alles gaat ons veel gemakkelijker af.

Soms gaan we even bewust van het pad af om iets nieuws te ontdekken. Soms raken we van ons pad door iets buiten onszelf of zijn we ons er niet van bewust en kijken we hoe we opnieuw weer terugkomen op het pad waar we eigenlijk naar toe wilden gaan. Welk pad wil jij opgaan? Het pad wat jij mooi vindt en goed voor je voelt? Of waarvan iemand anders vindt dat je dat pad moet nemen. Zo’n vraag kun je jezelf heel goed stellen als je ergens loopt. Kijk maar eens of er een antwoord komt.

 

Herken je dit?

v

Je wilt buiten in de natuur zijn. Je hoofd leeg maken.  Ontspannen en jezelf weer opladen.

v

Je wilt buiten yoga (leren) beoefenen en je vertrouwde wandeling meer inhoud geven.  Je kunt wel wat inspiratie gebruiken.

v

Je wilt vaker de stilte opzoeken en bewust ervaren wat dit met je doet. 

v

Het lijkt je heel leuk om een wandeling te combineren met yoga.

v

Je wilt beter leren luisteren naar wat je lichaam je wilt vertellen. Je wilt actief op zoek gaan naar de oorzaak achter klachten in je lijf. 

v

Je wilt graag meer energie en meer souplesse? Maar wel aardig in beweging zijn. 

‘Alles zit tussen de oren’

Hoe ervaar ik meer stilte in een druk hoofd?

Hoe transformeer ik stress en spanning naar ontspanning?

Waar begin ik met het creëeren van ruimte?

Hoe vind ik de ultieme rust in mezelf?

Hoe zorg ik ervoor, dat ik mij steeds verbind met de natuur en daardoor geïnspireerd wordt?

Vanuit je hoofd naar je voeten!

Ik heb een online cursus voor je gemaakt waarin je waar en wanneer je maar wilt je eigen wandeling en yoga kunt doen. Waar kan ik je bij helpen?

Een ontspannen hoofd en in het moment aanwezig kunnen zijn

In je eigen kracht gaan staan en voelen dat je geaard bent

In balans komen en gecentreerd zijn

Genieten en plezier beleven

Dicht bij je zelf blijven en loslaten wat je niet meer dient

Een soepel lichaam en een heldere geest

Wat heb ik te bieden?

Yoga is de reis naar binnen, naar het Zelf. Buiten wandelen verbind je met de natuur en alles om je heen. Hierdoor kunnen we makkelijker met onszelf verbinden. Voel maar! Zodra je een stap in het bos zet, dan verdwijnen gedachtes en emoties. Je hoort de vogeltjes fluiten, je snuift de geur van bloemen op. Je voelt de wind op je huid en door je haren. Jij mag zelf de richting in je leven bepalen. Alles is een keuze. Er zijn vele wegen, afslagen en routes, maar jij bent degene die bepaalt welk pad je neemt.

Jij staat centraal in StruinYoga. Zij brengt je in verbinding met de Natuur.  Deze natuur, die we buiten onszelf waarnemen, ervaren we met onze zintuigen. De natuur zit ook binnen in onszelf en dat nemen we op een andere manier waar. Dat is vaak lastiger te voelen en dat hebben we ook niet geleerd. Yoga is een manier om contact met ons zelf te maken.

Daarom vind ik het zo mooi om die verbinding te maken met deze natuur, van binnen en van buiten. De natuur gebruik ik als metafoor om daar contact mee te maken. Want alles is er al, we hoeven er alleen maar verbinding mee te maken. Yoga betekent letterlijk verbinden. Verbinden met de natuur, verbinden met jezelf, verbinden met de mensen, we zijn allemaal met elkaar verbonden.

Kleine impressie van een wandeling. Het filmpje is gemaakt met een drone.

Online training StruinYoga

Struinen staat voor wandelen, ontdekken en verbinden met de natuur. Yoga staat voor verbinden met je eigen ware natuur en het ontdekken hiervan.

Ik ga hiervan uit van de letters van STRUIN.

De eerste letter S staat voor de Stilte. Ik neem je mee de stilte in en laat je ervaren wat deze stilte met je doet.

De tweede letter T staat voor Transformatie en laat je mogelijkheden ontdekken, welke wegen je kunt bewandelen om een verandering bij jezelf op gang te zetten.

De derde letter R staat voor Ruimte. Door de stilte in jezelf op te zoeken zul je bij jezelf ook veranderingen merken. Er ontstaat een rust en ruimte in jezelf, die je mogelijkheden geeft om op ontdekkingsreis te gaan.

De vierde letter U staat voor Ultieme rust of Uitdaging. In deze ontdekkingsreis met jezelf daag ik je uit om uit je comfortzone te komen. Zodra we onszelf kunnen overstijgen ontstaat groei. Kijk maar naar de natuur. In de lente komt na rust de uitdaging om weer naar buiten te gaan, tot bloei te komen.

De vijfde letter I staat voor Inzicht. Dit maakt ons bewust. Het Aha of Oja moment! Zodra je het ziet en begrijpt, wordt je bewuster, dat er een mechanisme is in hoe je denkt en handelt. Dan kun je er iets mee en wordt het een bewust handelen.

De zesde letter N staat voor de Natuur. Wij zijn hiervan een onderdeel en er ook zo mee verbonden. Op het moment dat we een stap in het bos zetten, dan voelen wij die rust en kunnen we helemaal opgaan in de omgeving en voelen wat het met ons doet. Volgens de onderzoeken van de Shinrin Yoku was dit met hersenscans waarneembaar.

 

“Every adventure requires a first step”

Rajshree Patel 

STRUIN yoga methode

 

Word stil om vanuit stilte te transformeren. Van doen naar niet-doen. Van actief naar niet-actief. Van dag naar nacht. Van onrust naar rust. Van buiten naar binnen. Van Yang naar Yin.

Transformeer de energie in jezelf. Waar heb jij NU behoefte aan? Nu eens niet vanuit de automatische piloot overal mee instemmen of dingen doen. Vooral leren luisteren waar je zelf blij van wordt.

Jouw innerlijke stem fluistert, is zacht en subtiel. Alleen in stilte hoorbaar. Ze wordt vaak overstemd en overschreeuwd. Jouw eigen innerlijke stem is zacht en subtiel. Luister maar eens of je het kunt horen!

Door transformatie breng je balans in jouw energie. Het brengt je Ruimte en Rust. Hierdoor overzie  je beter het bredere plaatje.

Je bent zoveel meer dan alleen je fysieke lichaam. Je energielichaam is veel groter dan de vorm van je lichaam. Het is onbeperkt en onbegrensd!

Als je deze stappen hebt gezet, heb je Uitdaging nodig om te kunnen groeien. Zonder groei is er geen leven. Dan kom je uit bij je ware Natuur!

Inspiratie haal je uit de natuur en ook uit jezelf. Wat beweegt jou? Wat beweegt er in de natuur?

We kennen allemaal onze externe bewegingen, maar veel minder onze interne bewegingen. Wat gebeurt er van binnen? Door stil te worden kun je de beweging van binnen voelen. Probeer het maar eens. Ben je je hiervan bewust? Wat kun je voelen? Sta er eens bij stil!

Ga maar zitten en voel je adem. Waar voel je hem? Onderzoek het eens. Waar belandt je dan in je lijf? Hoe stil is het tussen de ademhalingen in? Er is een ademretentie, een moment waar de adem even helemaal stil is. Daar voel je je hart, je spieren en de spanning, het stromen en het kloppen van het bloed. Een stil wiegende beweging, heel zacht van binnenuit.

 

Opbouw van het programma:

Stap 1: De Stilte opzoeken

 

Stap 2 : Transformatie. Alles verandert continu

 

Stap 3: Ruimte in jezelf ervaren

Stap 4: Ultieme rust en Uitdaging

Stap 5: Inzicht

 

Stap 6: Verbinden met de Natuur

 

Pakketten & Prijzen

Extra Bonussen!

In deze bonus deel ik mijn online zoom yoga lessen.

Je krijgt van mij een gevarieerd aanbod van houdingen om je lichaam  soepel te houden in deze bonus! In de lessen deel ik naast de yoga houdingen ook ademhalingsoefeningen, meditaties en visualisaties.

Linda Leenders

Ruth heeft een speciale bonus gemaakt met klankschalen. Ervaar wat deze prachtige klanken met je doen en voel een golf van ontspanning.

Ruth Wilgenhof

Balans mentor, Under the appletree

Boswachter Ellen neemt je mee in de schoonheid van de natuur. Er is onderweg altijd zoveel te zien en te beleven. Je wandeling krijgt meer inhoud als je oog hebt voor je omgeving. Laat je inspireren en kom al wandelend op nieuwe ideëen. 

Ellen Luijks

Wandelende Boswachter, Natuurmonumenten

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Leenders Schuurs en na mijn 25-jarige carrière in het bedrijfsleven ben ik een andere weg in geslagen namelijk die van yoga en wandelen. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met wandelen. Ik vond het altijd heerlijk om naar buiten te gaan, met de hond te wandelen of gewoon het bos in. Als het maar naar buiten was! Later toen ik op school veel meer huiswerk kreeg merkte ik, dat het wandelen mij goed deed en ik makkelijk mijn volle hoofd kon leegmaken. Ik ging uren met de hond wandelen of liep een wandeltochtje. Onderweg nam ik altijd briefjes mee en leerde ik op deze manier mijn proefwerken. Spanning zakt letterlijk de aarde in en creëert ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën. Ook terwijl ik aan dit programma werk, merk ik dat het voor mij heel goed werkt om bij iedere stap die ik zet even te stoppen en naar buiten te gaan. Het gaat zo veel makkelijker en sneller. Ik voel mij weer opgewekt en fris en fruitig! En kan er weer uren tegen aan.

Wat anderen zeggen over de stappen van Struinyoga

 

Hoi,
ik ben een groot fan van yoga en wandelen/ hardlopen ik adviseer iedereen om yoga met jouw alledaagse sport te combineren.
Linda maakt haar tochten uniek door de afwisseling die er in zit ze leert je te luisteren naar de natuur en te voelen wat je
kunt voelen in de natuur. Yoga en struinen door de natuur, dus van het pad af de wildenis in, maakt een wandeling spannender
en houdt je geest ook wakker, je kijkt waar je voeten neer zet en onder tussen zie je ook de beestjes en keuteltjes of
voetstappen van bijvoorbeeld een vosje. die je anders niet gezien had! Tijdens de wandeling houdt je het lijf soepel
door yoga oefeningen te doen. Ik heb hierdoor geen stijf lijf en dat is voor mij veel waard!

Groet Hennie

Hennie Hoenselaar

Eigenaar Installatiebedrijf

Combinatie yoga en wandelen.
Yoga is ontspannend en brengt rust in mijn hoofd. Door het wandelen zijn de yoga momenten buiten, dat vind ik een heel andere beleving dan yoga binnen. De geluiden zijn anders, het licht en natuurlijk ook de temperatuur zijn anders. Een wereld van verschil.

Stilte wandelen.
Wandelen in de mooie natuur is heel fijn. Door geen geklets, beleef ik de natuur intenser: veel meer dingen vallen mij op. Deze rijke ervaring en de korte meditaties zijn mooie aanvullingen op deze natuurlijke omgeving. De koffie na de wandeling zorgt voor mooie momenten om de belevenissen met elkaar te delen.

Namasté.

Dirk Vandenput

Chemicus

Ik ben van huis uit gewend om te ontspannen met behulp van sporten. Helaas bleek het na een blessure moeilijk om terug te komen op mijn oude niveau. Om die reden ben ik begonnen met yoga. Dankzij de yoga werden mijn spieren sterker en stabieler waardoor ik weer meer vertrouwen kreeg in mijn eigen lijf. Omdat alleen yoga me te weinig bewegen gaf ben ik begonnen met de combinatie lessen, wandelen en yoga. Voor mij was dit de perfecte combinatie. Het in beweging zijn, het buiten zijn en het genieten van de natuur en zijn geluiden geeft me rust. De yoga oefeningen die we onderweg doen houden de spieren soepel. Wat ik niet had verwacht bij deze lessen is dat je de natuur extra intensief leert beleven en daarmee ook meer waardeert. Ze zeggen altijd dat geluk in de kleine momenten zitten. Dit zijn voor mij van die kleine momenten. Kleine momenten waarin je nu leeft, en nu geniet.

Marlies Naber

Research analist

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor iedereen die graag buiten in de natuur is en van wandelen en of yoga beoefening houdt. 

Hoe lang duurt de online training ?

Je krijgt alle tools dmv video’s, werkboeken en leerboeken. Je hebt levenslang toegang tot de online academie en de besloten Facebookgroep.

Als je meedoet met het traject begeleid ik je in drie maanden en worden jouw persoonlijke één op één coachingsgesprekken en de VIP wandelingen in deze periode ingepland. 

 

Wat heb ik nodig? Welke schoenen en kleding?

Je hebt een paar (waterdichte) wandelschoenen nodig. Kleding waar je makkelijk in kunt bewegen. Ik zal je daar in adviseren. 

Moet ik ervaring hebben met yoga of wandelen?

Tijdens de online training gaan we door middel van video’s, leerboek, werkboek en audio’s met geleide visualisaties en meditaties aan de slag. Alles wordt duidelijk hierin uitgelegd. Ook zijn er 3 vip ochtenden. 

Hoe ziet de training eruit?

De online training ”Struin yoga stap 1″ bevat diverse werkvormen.

De online training ”Struin yoga stap 2″ bevat 3 vip ochtenden en de online training met diverse werkvormen. 

De online training ”Struin yoga stap 3″ bevat 3 vip ochtenden en de online training met diverse werkvormen. Heeft extra twee trainingsdagen met de groep, 3 één – op – één zoom sessies met Linda.