Blog

Verbind met je ware natuur

 Verbind met je ware natuur

Ze zegt “Ik word toch zo geleefd”. Instemmend wordt er geknikt door de andere vrouwen met wie ik wandelcoaching doe in de Millingerwaard, een prachtig natuurgebied.

“Je ziet het overal om je heen gebeuren, collega’s die het niet meer trekken en uitvallen.” De vrouwen knikken weer instemmend, ietwat bedrukt.

Deze vrouwen werken allemaal in de zorg. Stuk voor stuk zijn deze toppers van vrouwen allemaal empathische mensen, die graag voor een ander zorgen en heel goed weten hoe ze dit moeten doen. Maar helaas trekken ze hiermee zelf vaak aan het kortste eind, is de zelfzorg ver te zoeken.

“Maar hoe dan, Linda?” wordt er aan mij gevraagd. “Het werk wordt alleen maar meer, de stroom van patiënten wordt meer.” “We trekken het niet ook al zouden we 24/7 werken, dan is het in the end nog niet genoeg!”
De wanhoop is van haar gezicht af te lezen. Ze is sterk, ze blijft staan. Al een hele tijd. Maar voor hoelang nog?

Het antwoord is natuurlijk niet simpel, dat is het nooit. Ik kan niet het hele zorgsysteem veranderen, dat natuurlijk al langere tijd onder druk staat. Maar wat ik wel kan is zorgprofessionals helpen, deze vrouwen helpen, om zorg ook op henzelf toe te passen. Zelfzorg, zoals dat met een mooi woord heet.

Daarom doe ik wat ik doe…. .

Al langere tijd komen er veel zorg- en – onderwijsprofessionals naar mijn yogalessen en struinwandelingen. Maar voor de mensen die zich herkennen in bovenstaand verhaal, is een wekelijkse yogales niet voldoende. Mooi dat je het doet, dat zeker. Maar als stress en werkdruk je inpakken en je merkt dat je jezelf al langere tijd aan het kwijtraken bent, dan is 1 wekelijkse les zoiets als een pleister plakken. Maar er wordt niet echt iets veranderd.

Van hieruit is mijn 1:1 begeleiding ontstaan, specifiek voor deze groep mensen. Deze groepen hebben veel overeenkomsten, ook al is hun werkomgeving verschillend. Ik heb hart voor deze doelgroep, en hoewel ik niet geloof dat ik het systeem in mijn eentje kan veranderen, kan ik wel in mijn eentje, uiteraard samen met jou, jouw zelfzorg vergroten. Ik geloof dat er altijd mogelijkheden en opties hiervoor zijn.

Inmiddels heb ik door mijn jarenlange ervaring in de yogaleer en het verzorgen van lessen, wandelcoaching en energetische begeleiding en afstemming, een rugzak vol met kennis, tools en zachtheid, om jou effectief in jouw proces naar meer zelfzorg en zelfregie te ondersteunen. Dit doe ik door heel goed op jou af te stemmen, het lichaam hierin mee te nemen en jouw grenzen opnieuw te leren verkennen en hier uiting aan te mogen geven, in de breedste zin van het woord.

Je hebt er niets aan als je zelf ook uitvalt, en je patiënt /cliënt of leerling ook niet. Bovenal zie ik dat het vuur vaak echt nog wel aanwezig is, maar het nodig is dit vuur op een positieve manier te kunnen inzetten, zodat je zinvol werk ervaart, die je voedt en niet langer langzaam opbrandt.

Wil je meer informatie over mijn 1:1 traject Verbind met je ware natuur? Stuur me dan een dm of een mail naar Info@lindaschuurs.nlOpladen in de natuur

Opladen in de natuur

Je hoort het wel vaker “even de batterij opladen” of het hoofd leegmaken. Iedere dag een luchtje scheppen en een frisse neus halen is goed voor je. Veel heb je eigenlijk helemaal niet nodig om jezelf op te laden. Ademen en Aarden. De grond onder je voeten voelen.

Lees meer
Hoe ontspan ik nu eigenlijk?

Hoe ontspan ik nu eigenlijk?

Merk je ook dat je je druk voelt in je hoofd en zijn er veel gedachten? Dat is niet zo gek! Op dit moment krijgen we ongeveer 10 x zoveel indrukken en informatie te verwerken als 10 jaar geleden.

Lees meer
De winter: de tijd van rust en stilte

De winter: de tijd van rust en stilte

De winter behoort tot het element water en staat voor rust, herstel en naar binnen keren. De natuur is heel stil geworden. De planten en bomen zijn gestopt met groeien. Het is de tijd dat Yin volop aanwezig is.

Lees meer